• 06 - 534 53 079
  • 06 - 518 70 557
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

History Power Force Show Events

Drive-inn Show Power Force Zwolle is in 1992 ontstaan onder de naam "Rhythm '92" en opgestart door drie enthousiaste vrienden van toen nog amper 18 jaar, welke elk via hun eigen weg in aanraking waren gekomen met het fenomeen “plaatjes draaien”.Toen bij één van hen de vraag kwam van het schippersinternaat te Zwolle of wij diezelfde week de muziek wilden verzorgen tijdens het jaarfeest, hoefden wij daar niet lang over na te denken voordat wij volmondig “ja” zeiden. Maar ja, daar sta je dan; oké, de wil die was er wel maar de middelen…..probleem dus, want zaken zoals een eigen licht- en geluidsset hadden we nog niet en aanschaffen zonder budget was nogal lastig. Een cd speler van thuis en wat cd-tjes was het enige wat we zelf hadden, de rest moest dus maar worden gehuurd. Gelukkig hadden we in onze kennissenkring een aantal muzikanten die dus wel een licht- en geluidsset hadden, en kregen wij de mogelijkheid om van deze Zwolse bands tegen een zacht prijsje hun apparatuur te huren. Tot zover dus alles onder controle, maar nu nog alles op plaats van bestemming zien te krijgen… Ook iets wat vrij lastig is als je zelf nog niet in het bezit bent van een rijbewijs en dus ook geen auto hebt; weer bij vrienden en familie aankloppen en vervoer was ook geregeld. Gelukkig was dit allemaal binnen een week te regelen en waren we klaar voor onze eerste klus.

En het werd een feest…. Circa 150 aanwezigen hadden naar hun zeggen een superfeest, en tot onze verbazing waren er op deze feestavond nog eens 2 boekingen binnen gekomen! Iets wat we natuurlijk nooit hadden durven dromen, maar er bleek namelijk iemand aanwezig te zijn die werkzaam was op de Prins Johan Friso school te Zwolle en die was nog op zoek naar een drive-inn show voor een schoolfeest. Ook werden we aangesproken door iemand van de organisatie van Centaal Jeugdland (Stad & Welzijn) die het ook leuk om een disco te organiseren voor de afsluiting van het Huttendorp in het Wezenlandenpark. Natuurlijk namen we deze kansen met beide handen aan en zo gingen we 4 weken later op pad naar de Prins Johan Friso school te Zwolle. Uiteraard hadden wij in die 4 weken natuurlijk niet stilgezeten; er werd van het overgebleven geld dat we hadden verdiend met ons eerste feestje driftig wat verlichting en luidsprekers in elkaar geknutseld en onze cd collectie werd uitgebreid. Dit betekende dus dat we minder hoefden in te huren en dus meer geld overhielden, wat weer gebruikt kon worden voor verdere uitbreidingen. Zo konden wij op het feest in het Wezenlanden park nog “groter” uitpakken en lukte het ons om 750 kinderen te vermaken en aansluitend op het feest voor 250 vrijwilligers van jeugdland te draaien.

Om een lang verhaal kort te maken, Rhythm ’92 was een feit…

Tegen al onze verwachtingen in (op dat moment waren er in deze regio zeker 15 drive in shows actief) werden wij toch gevonden en geboektdoor scholen, bedrijven en (sport) verenigingen. Na ongeveeranderhalf jaar (1994) hadden we toch een klein probleempje; onze zelfbouw luidsprekers bleken niet van dien kwaliteit om nog een jaar mee te gaan, om over de sommige uitgebrande lampen maar niet te spreken. Ook werd het voor ons steeds moeilijker om deze hobby te combineren met het werk en studie. Het werd tijd om de balans na anderhalf jaar op te  maken en nadat we hadden besloten om alleen nog te investeren in “professionele apparatuur” gingen we op zoek naar een eigen licht- en geluidsset en trokken we er andere medewerkers erbij aan. Toen wij de mogelijkheid kregen om de inventarisatie van 2 collega drive in shows over te nemen (drive in show Twilight Zwolle en Ampex drive in Wezep), werd er een deal gemaakt en de koop was gesloten. Tevens werden zaken zoals de Kamer van Koophandel, een BTW nummer en een bezoek aan een notaris allemaal netjes geregeld. Voor ons was dit een mooi moment voor een naamsverandering en besloten wij onder de naam Power Force Zwolle verder te gaan.